Granolatærte med mascarponecreme og bær
4. oktober 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Nem og sprød tærtebund med granola penslet med mørk chokolade. Top den med en sød og luftig mascarponecreme og masser af blandede sommerbær.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150° varmluft. Hak mandlerne groft, og skrab kornene ud af vaniljestangen.
Bland mandler og vaniljekorn med græskarkerner, fine og grove havregryn og salt i en skål.
Smelt smørret, og vend det i blandingen sammen med ahornsirup.
Smør en tærteform, og pres granola-blandingen ned i formen, så det danner en bund. Brug et decilitermål i stål eller lignende til at presse granolaen tæt sammen.
Bag tærtebunden i ovnen i 30 minutter, til den er gylden og sprød.
Smelt chokoladen over vandbad, og pensl tærtebunden med chokolade. Lad tærtebunden køle helt af, så chokoladen stivner.
Pisk mascarpone, fløde, ahornsirup og vaniljekorn sammen i en skål, så du får en luftig creme.
Fyld cremen i tærtebunden, og top med blandede sommerbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk