Granola-snacks med mørk chokolade

16. august 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Den poppede boghvede giver et guldkornsagtigt tvist, og konsistensen er sjov og rigtig lækker i disse sprøde snacks.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°. Pisk æggehviden luftig i en skål.
Bland smør, honning, vaniljepulver og salt i en kasserolle, og varm det op, til smørret smelter. Rør blandingen sammen med den luftige æggehvide.
Hak mandlerne, og vend dem i æggehvidemassen sammen med poppet boghvede og havregryn, så det hele blandes godt.
Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir, så den ligger i et ensartet lag. Bag granolamassen i ovnen i 20 minutter, eller til granolaen er gylden og sprød. Lad den køle af.
Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og fordel det over den store granolaplade. Lad chokoladen stivne, inden pladen knækkes og deles i mindre flager.
Opbevar granolaflagerne i en lufttæt beholder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar