Granola-snacks med mørk chokolade
16. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Den poppede boghvede giver et guldkornsagtigt tvist, og konsistensen er sjov og rigtig lækker i disse sprøde snacks.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Pisk æggehviden luftig i en skål.
Bland smør, honning, vaniljepulver og salt i en kasserolle, og varm det op, til smørret smelter. Rør blandingen sammen med den luftige æggehvide.
Hak mandlerne, og vend dem i æggehvidemassen sammen med poppet boghvede og havregryn, så det hele blandes godt.
Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir, så den ligger i et ensartet lag. Bag granolamassen i ovnen i 20 minutter, eller til granolaen er gylden og sprød. Lad den køle af.
Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og fordel det over den store granolaplade. Lad chokoladen stivne, inden pladen knækkes og deles i mindre flager.
Opbevar granolaflagerne i en lufttæt beholder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk