Granola med rugbrød
5. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Få en sund start på dagen med en hjemmelavet fiberrig topping på din yoghurt. Har du rugbrød liggende, som er blevet halvtørt, er det en oplagt måde at få det anvendt på.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Blend rugbrødet fint i en blender. Hak mandlerne groft.
Vend rugbrød, mandler, havregryn, solsikkekerner og kanel sammen i en skål.
Opvarm kokosolie, honning og vand i en gryde under omrøring, så det smelter sammen.
Hæld væsken over grynene i skålen, og vend det godt sammen. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir.
Bag granolaen i ovnen i ca. 35 minutter. Vend rundt i den ca. hvert 5. minut, så den bliver jævnt sprød.
Tag granolaen ud af ovnen, og lad den køle af. Vend tranebær i granolaen, og opbevar blandingen i en lufttæt dåse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste, hjemmelavede granola