Granola med kanel & kokos
31. januar 2022
af
Ditte Ingemann.
Foto: Ditte Ingemann
Det er nemt at lave sin egen granola, og det er en god idé at lave en stor portion, så den er klar til de travle morgener. Spis den sammen med yoghurt, skyr eller med mælk og evt. frisk frugt eller friske bær.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Rør havregryn, kokosmel, græskarkerner, solsikkekerner, mandler, kanel og salt sammen i en skål.
Varm olie, honning og peanutbutter op til kogepunktet i en lille gryde. Mos bananen i en skål.
Rør den varme peanutbutter-blanding og bananmos i de tørre ingredienser, og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag granolaen i ovnen i 20-25 minutter. Hold øje, og vend gerne undervejs.
Opbevar den sprøde granola i en lufttæt beholder, hvor den kan holde i op til flere uger.
Tip!
Du kan tilsætte tørret frugt, når granolaen er afkølet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk