Granita med stikkelsbær og æble
16. august 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Granita med stikkelsbær og æble får en dejlig frisk og syrlig smag, der opvejes af en masse sukker. Servér f.eks. imellem retter eller som en frisk dessert.
Bemærk
Frysetid: 4-6 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog vand og sukker i en gryde, til sukkeret er helt opløst.
Skyl og nip stikkelbærrene, og kog dem sammen med sukkerlagen og æblejuicen i ca. 5 minutter, til de er kogt godt igennem og bristet.
Kom blandingen igennem en sigte. Hæld puréen i en form på ca. 18 x 24 – gerne med låg, ellers kan du dække med folie.
Frys granitaen i 4-6 timer. Servér evt. med friske røde stikkelsbær og lidt mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk