Granita med jordbær og vanilje
16. august 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Denne sorbetlignende dessert er med jordbær og vanilje og kaldes også en granita. Det er en halvfrossen is uden mælk eller fløde, men med masser af smag fra frugt eller bær.
Bemærk
Frysetid: 4-6 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen. Kog vand og sukker til en sukkerlage sammen med flækket vaniljestang.
Pres saften af citronen ned i lagen, og lad den afkøle. Fjern vaniljestangen.
Skyl og nip jordbærrene, og blend dem.
Rør sukkerlagen og jordbærpuréen sammen, og kom den i en flad beholder på ca. 18 x 24 cm – gerne med låg, ellers kan du dække med folie.
Kom den i fryseren i 4-6 timer. Pynt evt. med friske mynteblade og ekstra jordbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk