Granatæblesirup
17. juli 2019
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Granatæblesirup et nemt at lave, og så har den en smuk dybrød farve. Siruppen kan bruges i både det salte og det søde køkken. Prøv den fx på is eller kager, eller hæld den over bagte rodfrugter
Ingredienser
Sådan gør du
Skær granatæblerne halvt igennem, og pres dem på en citruspresser.
Hæld saften i en gryde, tilsæt sukker, og bring det i kog.
Kog saften ved lav varme i ca. 15-20 minutter, indtil den begynder at tykne let. Hold øje med saften hele tiden, så den ikke koger for langt ned og bliver bitter.
Tag gryden af varmen, og hæld siruppen på glas eller flaske, og køl den ned.
Brug siruppen på is, kager, til en smuk pink sorbet, eller i dressinger til salat eller bagte rodfrugter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk