Grahamstærte med rødløg og søde kartofler
12. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Grahamsmel giver tærten ekstra tyngde og karakter, og så ligger den godt i maven sammen med de skønne grøntsager.
Bemærk
Hviletid: 30 minutter
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Bland hvedemel, grahamsmel og salt sammen i en skål. Skær det kolde smør i små tern, og smuldr det i melblandingen. Tilsæt olie og vand, og saml dejen med hænderne.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt tærteformen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
Skræl de søde kartofler, og skær dem i mindre tern. Pil rødløgene, og skær dem i både. Skyl og afdryp spinaten.
Steg kartofler og rødløg i olie på en pande i ca. 5 minutter, til de er let møre, men ikke gennemstegte. Krydr med røget paprika, salt og peber. Tag panden af varmen, tilsæt spinat, og lad den falde let sammen.
Pisk æg og cremefraiche sammen i en skål, og krydr med timian, salt og peber.
Fordel kartoffelblandingen i den forbagte tærtebund, hæld æggemassen over, og drys med revet cheddar.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til fyldet er fast, og tærten er gylden.
Servér tærten varm, evt. med en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk