Græske lammefrikadeller med couscous og hummus

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

De græske frikadeller, der er lavet af lammekød, citron og rosmarin er et hit hos både store og små. Frikadellerne får selskab af både Nordafrika og Mellemøsten i form af couscous og hummus.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld couscoussen i en skål. Hæld den kogende bouillon over, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad det trække i 10 minutter. Rør grundigt i couscoussen med en gaffel, så kornene løsner sig.
Rør det hakkede lammekød sammen med couscoussen. Riv skallen af citronen fint, og rør det i lammekødet sammen med finthakket rosmarin, salt og peber. Smuldr fetaosten, og rør den i farsen.
Form farsen til små, flade frikadeller. En portion giver ca. 25 små frikadeller.
Opvarm olien på en slip let-pande, og steg lammefrikadellerne ved jævn varme i 4-5 minutter på hver side.
Hæld væden fra kikærterne over i en skål. Riv skallen af halvdelen af limefrugterne fint. Pres saften af limefrugterne. Pil hvidløget.
Læg kikærterne i en minihakker sammen med hvidløg, limeskal og -saft, tahin, olivenolie, spidskommen og lidt væde fra kikærterne, og blend det hele til en grov hummus. Tilsæt evt. lidt mere olie for at justere konsistensen.
Skyl tomaterne, og skær dem i både. Skyl og tør babyspinaten. Smør fladbrødene med et godt lag hummus, og fyld dem med lammefrikadeller, tomater, babyspinat og frisk mynte. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar