Græske kyllingespyd med oliven og tzatziki
16. oktober 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Få smagen af Grækenland hjemme ved spisebordet med disse saftige kyllingespyd med marinerede oliven og hjemmelavet tzatziki.
Bemærk
Marinering: 30 minutter
Ingredienser
Udstyr
8 grillspyd
Sådan gør du
Pres saften af citronen i en skål, og rør den sammen med olie og alle krydderierne. Skær kyllingebrysterne i tern, og vend dem i marinaden. Lad dem marinere i mindst 30 minutter.
Skyl peberfrugter og squash, og skær dem i mundrette tern eller skiver. Pil løgene, og skær dem i både.
Tag kyllingestykkerne op af marinaden, og sæt dem på spyd skiftevis med grøntsagerne. Pensl grøntsagerne med den overskydende marinade, og krydr med salt og peber.
Steg kyllingespyddene på en varm havegrill eller en grillpande på komfuret i 8-10 minutter, til kødet er gennemstegt.
Skyl og riv agurken, og pres overskydende væske fra. Pil hvidløget. Rør yoghurt, agurk og presset hvidløg sammen i en skål, og smag til med citronsaft, salt og peber. Lad evt. tzatzikien trække på køl i 30 minutter før servering.
Servér de grillede kyllingeskyd med tzatziki, marinerede oliven og lunede græske fladbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem tzatziki-opskrift