Græske koteletter i fad med halloumiost og stilktomater
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Koteletter er nem og lettilgængelig hverdagsmad, som du kan give et spændende græsk præg ved at tilberede dem i ovnen sammen med mynteris, halloumi, oliven og tomater.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken. Hak mynten. Bland den kogte ris med mynte og olivenolie, og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 210º. Krydr koteletterne med salt og peber, og brun dem godt i olie på en varm pande i ca. 1 minut.
Fordel den kogte ris i bunden af et ovnfast fad. Læg de brunede koteletter oven på risene, og læg en skive halloumiost oven på hver kotelet. Hak oregano groft. Top retten med oliven, tomater og oregano.
Sæt fadet i ovnen i 10-15 minutter, til osten er let gylden.
Servér retten direkte fra fadet, og byd citronbåde og godt brød til.
Tip!
Prøv en anden gang at lave denne ret med fisk i stedet for svinekoteletter. I så fald skal fisken ikke steges på panden først, men blot tilberedes direkte i ovnen oven på de kogte ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk