Græske koteletter i fad med halloumiost og stilktomater

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Koteletter er nem og lettilgængelig hverdagsmad, som du kan give et spændende græsk præg ved at tilberede dem i ovnen sammen med mynteris, halloumi, oliven og tomater.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på pakken. Hak mynten. Bland den kogte ris med mynte og olivenolie, og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 210º. Krydr koteletterne med salt og peber, og brun dem godt i olie på en varm pande i ca. 1 minut.
Fordel den kogte ris i bunden af et ovnfast fad. Læg de brunede koteletter oven på risene, og læg en skive halloumiost oven på hver kotelet. Hak oregano groft. Top retten med oliven, tomater og oregano.
Sæt fadet i ovnen i 10-15 minutter, til osten er let gylden.
Servér retten direkte fra fadet, og byd citronbåde og godt brød til.

Tip!

Prøv en anden gang at lave denne ret med fisk i stedet for svinekoteletter. I så fald skal fisken ikke steges på panden først, men blot tilberedes direkte i ovnen oven på de kogte ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar