Græske kødboller med tzatziki

2. november 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Græske kødboller kaldes også for keftedes og serveres ofte sammen med tzatziki i fladbrød eller pitabrød. De smager dog også forrygende sammen med nye danske kartofler, så du kan få det bedste fra begge verdener.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet sejt med salt. Tilsæt revet løg, presset hvidløg, finthakket mynte, æg, og peber. Justér konsistensen med rasp, så farsen bliver lind og sammenhængende. Lad den hvile køligt i en halv time.
Rul farsen til ca. 15 aflange kødboller. Tril dem i mel blandet med oregano, og steg dem i olie på alle siderne.
Skræl agurken, og flæk den på langs. Skrab den fugtige midte ud med en ske, riv resten, og bland det med salt. Lad det trække i 5 minutter.
Pres vandet ud af agurken, og bland den med yoghurt.
Kør presset hvidløg med olie i en minihakker, eller blend det i en blender et øjeblik.
Rør hvidløgsolien i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Servér retten med kogte kartofler.

Tip!

Kødbollerne kan også laves med hakket lammekød for en mere autentisk græsk oplevelse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar