Græske kødboller med tzatziki
2. november 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Græske kødboller kaldes også for keftedes og serveres ofte sammen med tzatziki i fladbrød eller pitabrød. De smager dog også forrygende sammen med nye danske kartofler, så du kan få det bedste fra begge verdener.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet sejt med salt. Tilsæt revet løg, presset hvidløg, finthakket mynte, æg, og peber. Justér konsistensen med rasp, så farsen bliver lind og sammenhængende. Lad den hvile køligt i en halv time.
Rul farsen til ca. 15 aflange kødboller. Tril dem i mel blandet med oregano, og steg dem i olie på alle siderne.
Skræl agurken, og flæk den på langs. Skrab den fugtige midte ud med en ske, riv resten, og bland det med salt. Lad det trække i 5 minutter.
Pres vandet ud af agurken, og bland den med yoghurt.
Kør presset hvidløg med olie i en minihakker, eller blend det i en blender et øjeblik.
Rør hvidløgsolien i yoghurten, og smag til med salt og peber.
Servér retten med kogte kartofler.
Tip!
Kødbollerne kan også laves med hakket lammekød for en mere autentisk græsk oplevelse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Ægte græske frikadeller med feta