Græske gyros-kyllingespyd
25. oktober 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Gyroskrydderi er en græsk krydderiblanding, der er helt fantastisk som marinade til kylling. Servér med en klassisk tzatziki og pitachips.
Bemærk
Trækketid: Mindst 1 time.
Ingredienser
Udstyr
8 grillspyd
Sådan gør du
Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække i køleskabet i mindst 1 time.
Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte.
Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde fra agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.
Tænd ovnen på 200°. Flæk pitabrødene, og skær dem i trekanter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie.
Bag dem i ca. 10 minutter, til chipsene er sprøde.
Sæt kyllingekødet på spyd. Steg spyddene på en grill eller pande, til kyllingen er gennemstegt. Servér med tzatziki, pitachips og grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Vild med tzatziki?Få vores bedste opskrift her