Græskarvafler
11. februar 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Vafler får et anderledes tvist med græskar i dejen. Servér dem gerne toppet med cremefraiche, frisk frugt og en kop kaffe.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Skær græskarret i tern uden skræl og kerner, og fordel dem i en bradepande.
Bag græskarret i ovnen i 25 minutter. Lad det køle af, og blend det til fin puré i en blender.
Bland sukker, mel, bagepulver, salt og ingefær i en skål. Pisk mælken. Tilsæt græskarpuré, æg, fintrevet limeskal og limesaft, og pisk igen.
Pensl vaffeljernet med smør, og bag vaflerne. Servér f.eks. med frisk frugt, cremefraiche og nødder.
Tip!
Kan du ikke finde hokkaidogræskar, kan du i stedet bruge butternutsquash.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk