Græskartærte med vanilje og chokolade
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Græskar får en sødlig smag, når det bages og er derfor velegnet som fyld i en amerikanskinspireret tærte.
Ingredienser
Udstyr
en rund tærteform (25 cm i diameter)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185°. Fordel butterdejen i en tærteform, så den dækker formens bund og kanter, og prik dejen med en gaffel. Bag tærtebunden i ovnen i 15 minutter, og lad den køle af, mens du laver fyldet.
Rens græskarret for kerner, men lad skrællen sidde på! Skær græskarret i grove stykker, og læg dem i en gryde. Tilsæt en lille smule vand (2 spsk. til et græskar),og damp græskarstykkerne under låg i ca. 15 minutter, til de er møre. Blend dem (inkl. skallen) til en fin puré med en stavblender.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med rørsukkeret. Blend mandlerne fint i en minihakker, og vend det i græskarpuréen sammen med flormelis og vaniljesukker. Rør æggene i 1 ad gangen.
Fordel græskarpureen i den forbagte tærtebund, og bag tærten færdig i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl tærten på en bagerist.
Skær smørret i små tern, og smelt det sammen med chokoladen i en skål over vandbad. Dryp chokoladeglasuren over tærten, og servér med vaniljeis eller cremefraiche samt en god, stærk kop kaffe.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk