Græskartærte med salvie og ricotta
20. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Servér denne smovsede græskartærte kold eller varm, som en grøn hovedret eller som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 25 cm i diameter
Sådan gør du
Bland hvedemel, rugmel og salt sammen i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr dem i melet, til det ligner revet ost. Undgå at arbejde for meget med dejen. Saml dejen med lidt koldt vand, og sæt den på køl i 10-15 minutter.
Tænd ovnen på 180° varmluft. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, og forbag bunden i ca. 15 minutter, til den er sprød og gylden.
Flæk græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af, og skær græskarkødet i tern. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver.
Steg græskarternene i olie på en varm pande i 6-7 minutter, til de mørner, men uden at de får farve. Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege med, til det hele falder lidt sammen. Krydr med salvie, salt og peber. Tag grøntsagerne af panden, og afkøl let.
Pisk ricotta sammen med æg, fintrevet citronskal, salt og peber i en skål. Vend grøntsagerne sammen med æggemassen og fintrevet parmesan, og hæld fyldet i den forbagte bund. Drys med revet Vesterhavsost.
Bag tærten færdig i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Servér tærten varm, lun eller kold, evt. med en grøn salat.
Tip!
Tærten er skøn, når den lige er bagt, men også dejlig kold. Det gør den til den perfekte frokosttærte, da den kan bages dagen i forvejen og serveres fra køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk