Græskartærte med kanel og whiskyskum

Græskartærtefyldet er krydret, sødt, blødt og cremet og spiller perfekt op mod den sprøde mørdejsbund. En ærkeamerikansk pumpkin pie, når den er bedst!

Bemærk
Hviletid, mørdej: 1½ time. Bagetid: I alt 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Del græskarret i kvarte, og skrab kernerne ud. Pak hvert græskarstykke ind i alufolie, og bag dem i ovnen i 1½ time, til kødet er mørt.
Lad græskarstykkerne køle lidt af, og skrab så det møre græskarkød ud. Vej det: Du skal bruge i alt 300 g bagt græskarkød (til 8 personer). Blend det til puré i en skål med en stavblender.
Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mel, og rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteformen med dejen. Skær overskydende dej væk fra kanten. Stil formen med dej i fryseren i ½ time.
Blend græskarpuréen, kondenseret mælk, æg, brun farin og krydderier sammen med stavblenderen.
Tænd ovnen på 180°. Fordel græskarfyldet i den kolde tærtebund, og bag den i ovnen i 30-35 minutter, til fyldet er gyldent og føles fast. Afkøl tærten i formen på en rist, og sæt den så på køl, til den er helt kold.
Pisk fløde, flormelis og whisky sammen i en skål med en elpisker til blødt skum. Servér den helt kolde græskartærte med whiskyskum og et drys sigtet kanel.

Tip!

Undlad whisky i flødeskummet, hvis der er børn, som spiser med, eller lav en ekstra portion uden whisky. I stedet for whisky kan du evt. røre lidt kanel i flødeskummet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar