Græskartærte med kanel og whiskyskum
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Græskartærtefyldet er krydret, sødt, blødt og cremet og spiller perfekt op mod den sprøde mørdejsbund. En ærkeamerikansk pumpkin pie, når den er bedst!
Bemærk
Hviletid, mørdej: 1½ time. Bagetid: I alt 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Del græskarret i kvarte, og skrab kernerne ud. Pak hvert græskarstykke ind i alufolie, og bag dem i ovnen i 1½ time, til kødet er mørt.
Lad græskarstykkerne køle lidt af, og skrab så det møre græskarkød ud. Vej det: Du skal bruge i alt 300 g bagt græskarkød (til 8 personer). Blend det til puré i en skål med en stavblender.
Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mel, og rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteformen med dejen. Skær overskydende dej væk fra kanten. Stil formen med dej i fryseren i ½ time.
Blend græskarpuréen, kondenseret mælk, æg, brun farin og krydderier sammen med stavblenderen.
Tænd ovnen på 180°. Fordel græskarfyldet i den kolde tærtebund, og bag den i ovnen i 30-35 minutter, til fyldet er gyldent og føles fast. Afkøl tærten i formen på en rist, og sæt den så på køl, til den er helt kold.
Pisk fløde, flormelis og whisky sammen i en skål med en elpisker til blødt skum. Servér den helt kolde græskartærte med whiskyskum og et drys sigtet kanel.
Tip!
Undlad whisky i flødeskummet, hvis der er børn, som spiser med, eller lav en ekstra portion uden whisky. I stedet for whisky kan du evt. røre lidt kanel i flødeskummet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk