Græskarsuppe med yoghurt
18. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Denne smukke græskarsuppe er dejligt cremet og mættende. Top den med en sprød peanut-dukkah, der både giver et festligt udtryk og knasende sprødhed.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af og kødet i terninger. Hak løg, knus hvidløg, og riv persillerod.
Sautér græskarkød, løg, hvidløg og persillerod i olivenolie i en stor gryde, uden at det tager farve. Lad det sautere i 5-8 minutter.
Hæld bouillon på, og kog suppen under låg i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Pres saften af citronen. Blend suppen med en stavblender, og smag til med citronsaft og salt. Spæd til med ekstra bouillon, hvis suppen er for tyk.
Rist spidskommen på en tør, varm pande. Kom koriander på, og lad det varme med kort. Tag krydderierne af panden, og vend dem med chili, flagesalt og peanuts.
Skær citronen i både. Top suppen med yoghurt, peanut-dukkah og koriander. Servér med citronbåde og groft brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk