Græskarsuppe med sorte ris
20. maj 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne cremede græskarsuppe er ekstranem at lave, da alle grøntsagerne tilberedes i ovnen. Efter en tur i blenderen, er suppen klar!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog de sorte ris efter anvisningen på posen.
Tænd ovnen på 175°. Skrub græskarret, halvér det, og fjern kernerne med en ske. Skær græskarkødet i tern, og fordel det på en bageplade med bagepapir.
Pil løg, og skær det i både. Pil hvidløg. Hak timian (gem lidt til pynt). Vend løg, hvidløg og timian sammen med græskartern.
Dryp med olie, krydr med salt og peber, og bag blandingen i ovnen i 30 minutter, indtil græskarternene er let gyldne.
Tag en ¼ af græskarternene fra til topping. Blend bagepladens resterende indhold sammen med kogende bouillon, fløde og citronsaft i en foodprocessor eller blender, indtil suppen får en cremet konsistens.
Smag til, og servér med cremefraiche, sorte ris, ristede græskartern og lidt timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk