Græskarsuppe med nudelpandekager
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Blød og cremet græskarsuppe med sprødt tilbehør i form af nudelpandekager fulde af grøntsager og æg.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løgene. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Steg løg og gulerødder i olivenolie i en stor gryde.
Skær skrællen af græskarret, fjern kernerne, og skær græskarkødet i store tern. Lad græskarret stege med i 5 minutter. Tilsæt vand, og lad suppen simre i 30 minutter.
Blend suppen blank og glat, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag suppen til med salt og peber.
Kog nudlerne i letsaltet vand, til de er næsten møre. Skyl squashen, og skræl guleroden. Skær squash og gulerod i tynde strimler. Kog grøntsagerne med de sidste 30 sekunder. Lad nudler og grøntsager dryppe af og afkøle i en sigte (skyl dem ikke med vand).
Rens forårsløget, og hak det fint. Pisk ægget sammen i en stor skål. Vend nudler og forårsløg sammen med ægget.
Varm olien op på en stor pande, og form nudlerne til små pandekager direkte på panden. Steg dem, til de er gyldenbrune. Vend dem forsigtigt om, og steg dem gyldne på den anden side.
Hak koriander, drys det over suppen, og servér suppen med nudelpandekager og chilisauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk