Græskarsuppe med linser og karry
30. marts 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den cremede græskarsuppe med linser og karry har masser af fylde og en fløjlsblød konsistens, fordi den består af både butternutsquash og søde kartofler, som koges møre og blendes sammen. De brune linser giver en god mæthed, men servér evt. også lidt brød til suppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog de brune linser møre efter pakkens anvisning, og hæld vandet fra.
Hak løget.
Steg løg, karry og korianderfrø i kokosolie, til frøene begynder at poppe.
Tilsæt græskar og søde kartofler i tern ved, og steg et kort øjeblik.
Hæld bouillon i gryden, og lad det simre i 15 minutter, til grønsagerne er møre.
Blend suppen cremet med en stavblender, og smag til med limesaft, salt og peber.
Tilsæt de kogte brune linser, og varm suppen op til kogepunktet.
Servér toppet med yoghurt og frisk koriander.
Tip!
De brune linser kan evt. koges i god tid. Det gør ikke noget, hvis de når at blive kolde, for de varmes op i suppen til allersidst.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk