Græskarsuppe med chili og yoghurt

28. februar 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Kolde hænder efter cykelturen hjem? Varm dem på en skål græskarsuppe med chili, der også giver varme i kinderne. Servér med yoghurt, der gør suppen ekstra cremet.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl og flæk butternutsquashen på langs. Fjern kernerne med en ske.
Læg de halve butternutsquash med skærefladen opad i en bradepande, dryp dem med olie, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens og hak chili fint. Rist løg, hvidløg, chili og garam masala i olie i en gryde, til løgene er klare i farven.
Riv skallen af appelsinen, og pres saften. Skrab indmaden ud af den bagte butternutsquash, og bland det med løgblandingen i gryden.
Tilsæt appelsinskal, -saft og bouillon. Kog under låg i 10 minutter.
Blend grydens indhold med en stavblender, så du får en jævn suppe. Krydr med salt og peber.
Rens og hak chili. Servér suppen med yoghurt, chili og plukket koriander.

Tip!

Rens butternutsquashkernerne, rist dem gyldne på en pande, og krydr dem med salt. Brug kernerne som drys på en salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar