Græskarsalat med spinat og nødder
3. juli 2019
af
Martine Svendsen Berglund.
Foto: Marte Aubert
Denne skønne græskarsalat med karakterfuld ost og sød sirup udgør et helt måltid i sig selv, men kan også spises som tilbehør til fx grillmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skær skrællen af græskarret, og skær græskarkødet i tern.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 45 minutter.
Skyl og tør spinaten. Skyl, tør og pluk salaten i mindre stykker.
Varm sirup op på en pande, til du ser antydningen af bobler. Tilsæt nødder, og vend dem i siruppen i et par minutter.
Drys med salt. Lad dem køle af på et ark pagepapir på et bræt.
Bland spinat og salat med bagte, afkølede græskartern og karamelliserede pekannødder på et fad.
Top med smuldret blå ost, og dryp med olie og balsamico.
Tip!
Brug gerne en balsamicoeddike med smag af vanilje eller figen (fås på nettet eller i delikatesseforretninger). Den skarpe blå ost kan erstattes med frisk gedeost eller brie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk