Græskarsalat
4. januar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
I salaten her giver en chiliglasering og salte stykker feta modspil til det søde græskarkød. Græskarkødet forbages, for når overfladen er blød, tager det bedre imod dressingen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220° varmluft.
Skrub græskarrene, og halvér dem på langs. Kassér kernerne. Skær kødet i mundrette stykker, og bred dem ud på to bageplader med bagepapir. Vend dem med olie, og forbag dem i 10 minutter.
Smelt smør, og bland det med eddike, ahornsirup og finthakket chili.
Vend græskarstykkerne med smørblandingen, skru temperaturen ned til 200°, og bag dem møre i ca. 35 minutter. Drys grofthakkede valnødder over, når der er 5 minutter tilbage af bagetiden.
Snit grønkål i tynde strimler. Anret græskar, æble- og pærestykker samt smuldret feta ovenpå, og spis et stykke brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk