Græskarkerneboller med birkes
26. juni 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Martin Tanggaard
Fordi græskarkernerne ristes med salt, inden de blandes i dejen, giver de ekstra meget lækker smag til de luftige boller. Spis bollerne til milde grøntsagssupper, hvor brødet gerne må have lidt karakter.
Bemærk
Hævetid: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
Fast muffinform med 12 huller
Sådan gør du
Rist græskarkernerne på en tør pande sammen med salt.
Smuldr gæren i en skål, og rør med vand og kærnemælk. Tilsæt græskarkernerne.
Tilsæt olie og de 2 slags mel, og ælt godt igennem til en glat og smidig dej. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
Tænd ovnen på 210°. Del dejen i 12 stykker, tril dem til boller, og fordel dem i muffinforme foret med bagepapir.
Pensl bollerne med vand, og drys med chiafrø og birkes. Bag dem gyldne øverst i ovnen i 20-25 minutter.
Tip!
De sprøde græskarkerneboller smager også skønt med en skive ost, lidt skinke og tomat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk