Græskarkerneboller med birkes

26. juni 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

Fordi græskarkernerne ristes med salt, inden de blandes i dejen, giver de ekstra meget lækker smag til de luftige boller. Spis bollerne til milde grøntsagssupper, hvor brødet gerne må have lidt karakter.

Bemærk
Hævetid: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

Fast muffinform med 12 huller

Sådan gør du

Rist græskarkernerne på en tør pande sammen med salt.
Smuldr gæren i en skål, og rør med vand og kærnemælk. Tilsæt græskarkernerne.
Tilsæt olie og de 2 slags mel, og ælt godt igennem til en glat og smidig dej. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
Tænd ovnen på 210°. Del dejen i 12 stykker, tril dem til boller, og fordel dem i muffinforme foret med bagepapir.
Pensl bollerne med vand, og drys med chiafrø og birkes. Bag dem gyldne øverst i ovnen i 20-25 minutter.

Tip!

De sprøde græskarkerneboller smager også skønt med en skive ost, lidt skinke og tomat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar