Græskarkage med glasur
29. januar 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En rigtig efterårskage fyldt med revet græskar, der gør kagen ekstra saftig og lækker.
Ingredienser
Udstyr
springform, 25 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Pisk smør og brun farin let og luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt æggene ét efter et, og rør godt mellem hvert æg.
Rør mel, bagepulver, ingefær og kanel sammen i en skål, og sigt det i æggeblandingen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber.
Skræl græskarret, og riv det groft. Vend det i dejen sammen med korender.
Hæld dejen i en smurt form, og bag den i ovnen i ca. 40 minutter. Tjek, at den er færdig ved at stikke en kødnål eller skarp kniv i kagen. Sidder der ingen dej på, er kagen færdig. Afkøl på en bagerist, og vend den ud af formen.
Rør flormelis og citronsaft sammen i en skål, og pynt kagen med glasuren. Drys med morgenfruer, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk