Græskarkage med glasur

29. januar 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En rigtig efterårskage fyldt med revet græskar, der gør kagen ekstra saftig og lækker.

Ingredienser

Udstyr

springform, 25 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Pisk smør og brun farin let og luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt æggene ét efter et, og rør godt mellem hvert æg.
Rør mel, bagepulver, ingefær og kanel sammen i en skål, og sigt det i æggeblandingen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber.
Skræl græskarret, og riv det groft. Vend det i dejen sammen med korender.
Hæld dejen i en smurt form, og bag den i ovnen i ca. 40 minutter. Tjek, at den er færdig ved at stikke en kødnål eller skarp kniv i kagen. Sidder der ingen dej på, er kagen færdig. Afkøl på en bagerist, og vend den ud af formen.
Rør flormelis og citronsaft sammen i en skål, og pynt kagen med glasuren. Drys med morgenfruer, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar