Græskarkage med creamcheese-icing og nødder
19. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Line Falck
Græskarkage er en rigtig efterårskage, der er dejligt saftig og lidt kompakt på den gode måde. Top græskarkagen med cremet ostecreme, så bliver den et hit på kagebordet.
Bemærk
Bagetid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
en bradepande, 20 x 30 cm
Sådan gør du
Halvér græskarret, og læg det i et lille ovnfast fad. Bag det i ovnen i ca. 30 minutter ved 200°, til det er mørt – mærk efter, om det føles blødt.
Afkøl græskarret en smule, og pil skallen af. Læg det bløde græskarkød i et dørslag placeret over en skål, og pres det igennem dørslaget, så det fint purerede græskarkød uden kerner havner i skålen.
Pisk smør og rørsukker blødt og cremet i en skål med en elpisker. Pisk æg i 1 ad gangen.
Riv skallen af appelsinen fint. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og rør den i dejen sammen med appelsinskal og græskarpuré. Rør godt, til dejen er cremet. Sigt mel, krydderier og bagepulver i dejen, og rør den sammen.<br />
<br />
Fordel dejen i en smurt bradepande, og bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af.
Rør smør og ⅓ af flormelissen blødt og cremet. Tilsæt derefter resten af flormelissen sammen med flødeosten, og pisk med en elpisker, til icingen er let og luftig. Overtræk kagen med icingen, og pynt med grofthakkede pekannødder eller valnødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk