Græskargratin
1. april 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En lækker måde at tilberede græskar på. Nyd gratinen alene eller som tilbehør til f.eks. fisk eller fjerkræ.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skyl græskarret, skær det i tern, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Dryp med lidt olie, og krydr med timian (gem lidt til drys),salt og peber. Bag græskarternene næsten møre i ovnen i ca. 20 minutter.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og kog op. Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen, og kog saucen igennem i nogle minutter under omrøring.
Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem i saucen. Smag til med salt og peber. <br />
Vend de bagte græskartern i, og fordel blandingen i små ovnfaste skåle eller fade.
Skær gedeosten i skiver, og læg dem oven på gratinerne. Drys med lidt ekstra timian, rasp og revet parmesan.
Bag gratinerne i ovnen i 20-30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Servér straks gratinerne med groft brød og evt. en skål grøn salat
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk