Græskargalette med ricotta og timian
1. marts 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En galette er en fransk pandekage eller tærte, hvor dejen går lidt ind over fyldet. Du kan fylde den med næsten hvad som helst fra køleskabet. Her er fyldet med græskar.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Rul dejen ud på et stort stykke bagepapir, og smør den med ricotta, så det når ud til 4 cm fra kanten.
Skær butternutsquashen i tynde skiver, og læg dem taglagt oven på dejen med ricotta.
Krydr med salt, peber og revet citronskal, og drys med timian og græskarkerner.
Fold kanten af dejen let ind over fyldet, og tryk den fast. Flyt tærten over på en bageplade, og bag i 20-25 minutter.
Skær tærten i passende stykker, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk