Græskarbrud

27. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Glem alt om gulerødder, og find i stedet butternutsquash eller hokkaidogræskar frem sammen med et rivejern. Snart kan du servere svampede og gode brud, der smager mindst lige så godt som de klassiske gulerodsbrud.

Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand og yoghurt. Rør rundt, til gæren er opløst.
Hæld sukker, hvedemel, salt og stødt ingefær i dejen, og ælt den godt sammen, så den bliver smidig. Klistrer dejen, kan du tilsætte ekstra hvedemel.
Skær smørret i mindre stykker, og tilsæt det. Ælt dejen i 5 minutter. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Skræl græskaren, og riv den groft.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og lav en fordybning i midten af den. Slå ægget ud i fordybningen, og tilsæt det revne græskar og græskarkernerne.
Hak eller vend rundt i dejen med en spatel, så fyldet fordeles rundt i dejen. Fortsæt, til den er sammenhængende, men stadig våd og lidt ujævn.
Hak dejen ud i 9 stykker, og placér bruddene på en bageplade med bagepapir. Lad bruddene hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 215°. Bag bruddene i ovnen i 15-18 minutter. Afkøl dem på en rist.

Tip!

Du kan opbevare brudene i en lufttæt plastikpose i 2-3 dage. Du kan også fryse dem. Lad dem tø langsomt op, spray dem med lidt vand, og lun dem på brødristeren eller i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar