Græskarbrud
27. januar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Glem alt om gulerødder, og find i stedet butternutsquash eller hokkaidogræskar frem sammen med et rivejern. Snart kan du servere svampede og gode brud, der smager mindst lige så godt som de klassiske gulerodsbrud.
Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand og yoghurt. Rør rundt, til gæren er opløst.
Hæld sukker, hvedemel, salt og stødt ingefær i dejen, og ælt den godt sammen, så den bliver smidig. Klistrer dejen, kan du tilsætte ekstra hvedemel.
Skær smørret i mindre stykker, og tilsæt det. Ælt dejen i 5 minutter. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Skræl græskaren, og riv den groft.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og lav en fordybning i midten af den. Slå ægget ud i fordybningen, og tilsæt det revne græskar og græskarkernerne.
Hak eller vend rundt i dejen med en spatel, så fyldet fordeles rundt i dejen. Fortsæt, til den er sammenhængende, men stadig våd og lidt ujævn.
Hak dejen ud i 9 stykker, og placér bruddene på en bageplade med bagepapir. Lad bruddene hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 215°. Bag bruddene i ovnen i 15-18 minutter. Afkøl dem på en rist.
Tip!
Du kan opbevare brudene i en lufttæt plastikpose i 2-3 dage. Du kan også fryse dem. Lad dem tø langsomt op, spray dem med lidt vand, og lun dem på brødristeren eller i ovnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk