Græskarboller med grahamsmel
6. december 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft.
Græskar giver en dejlig saftig krumme og en fin, orange farve i disse luftige, fyldige boller. Så er det frem med smørret og en god skive ost.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skær græskarret i kvarter, fjern kerner, og bag græskarstykkerne møre i ovnen i ca. 30 minutter.
Skrab det bagte græskarkød ud af skallen, og mos det godt – du skal bruge ca. 500 g.
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt olie, salt og græskarmos.
Tilsæt grahamsmel og hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 45 minutter.
Slå dejen ned, del den i 10 stykker, og form dem til boller.
Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve under et fugtigt viskestykke i 45 minutter.
Varm ovnen op til 220°. Drys græskarbollerne med græskarkerner, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk