Græskarboller med grahamsmel

6. december 2019 af .

Foto: Betina Hastoft.

Græskar giver en dejlig saftig krumme og en fin, orange farve i disse luftige, fyldige boller. Så er det frem med smørret og en god skive ost.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Skær græskarret i kvarter, fjern kerner, og bag græskarstykkerne møre i ovnen i ca. 30 minutter.
Skrab det bagte græskarkød ud af skallen, og mos det godt – du skal bruge ca. 500 g.
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt olie, salt og græskarmos.
Tilsæt grahamsmel og hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 45 minutter.
Slå dejen ned, del den i 10 stykker, og form dem til boller.
Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve under et fugtigt viskestykke i 45 minutter.
Varm ovnen op til 220°. Drys græskarbollerne med græskarkerner, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar