Græskar-risdeller med bagte gulerødder

De små lækre græskar-risdeller smager forrygende både varme og kolde, så lav gerne en stor portion, så der også er til madpakken. Sammen med bagte gulerødder og græsk yoghurt får I et dejligt vegetarisk måltid på bordet helt uden sved på panden.

Bemærk
Der skal kogte brune ris i frikadellefarsen, så sæt tid af til at koge de brune ris først.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog ris efter pakkens anvisning. Afkøl let.
Findel butternutsquash i en foodprocessor sammen med citronskal, chili og hvidløg.
Tilsæt kogte ris, æg, sumak og koriander, og bland godt. Smag til med salt og peber.
Form farsen til små frikadeller, og steg dem i lidt olie på en pande ved lav til middel varme, ca. 6 minutter på hver side.
Tænd ovnen på 180°. Læg hele skrællede gulerødder på en bageplade. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.
Bag gulerødderne gyldne i ovnen i ca. 25 minutter.
Drys med sumak og sesam, og servér med risdeller og yoghurt.

Tip!

Sumak er et herligt syrligt og frugtagtigt krydderi med en flot brændt rød farve. Krydderiet laves af tørrede sumakbær, som knuses.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
13. april 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar