Græskar-pizza med karamelliserede løg og ost
18. januar 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Når rødløgene karamelliserer, får de den eftertragtede umamismag, der er uundværlig i den vegetariske pizza.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Steg dem i olie på en pande i ca. 10 minutter, til de er gyldne og karamelliserede. Krydr med salt, peber og et par dråber eddike.
Skyl græskarret, skrab kernerne ud med en ske, og kassér dem. Skær græskarret i skiver.
Tænd ovnen på 200°.
Rul pizzadejene ud på 2 bageplader med bagepapir. Fordel karamelliserede rødløg på hver pizzadej, drys med halvdelen af mozzarellaosten, og fordel græskarskiverne ovenpå. Drys med resten af mozzarellaen.
Bag pizzaerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Servér græskar-pizzaerne toppet med lidt friskrevet parmesan og basilikumblade. Giv oliven og evt. en skål salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk