Græskar-pizza med karamelliserede løg og ost

18. januar 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Når rødløgene karamelliserer, får de den eftertragtede umamismag, der er uundværlig i den vegetariske pizza.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Steg dem i olie på en pande i ca. 10 minutter, til de er gyldne og karamelliserede. Krydr med salt, peber og et par dråber eddike.
Skyl græskarret, skrab kernerne ud med en ske, og kassér dem. Skær græskarret i skiver.
Tænd ovnen på 200°.
Rul pizzadejene ud på 2 bageplader med bagepapir. Fordel karamelliserede rødløg på hver pizzadej, drys med halvdelen af mozzarellaosten, og fordel græskarskiverne ovenpå. Drys med resten af mozzarellaen.
Bag pizzaerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Servér græskar-pizzaerne toppet med lidt friskrevet parmesan og basilikumblade. Giv oliven og evt. en skål salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar