Græsk yoghurt med citrusfrugter og mandelflager
11. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Græsk yoghurt med citrusfrugter og mandelflager er en dejlig frisk anretning med sødt knas på toppen, der kan spises med god samvittighed. Spis den som morgenmad, mellemmåltid eller sund dessert.
Ingredienser
Udstyr
portionsglas
Sådan gør du
Fordel yoghurten i portionsglas.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld honningen i en gryde sammen med vaniljekorn og den tomme vaniljebælg.
Tilsæt vand og stjerneanis, og lad blandingen simre i 10 minutter. Afkøl helt.
Skær skrællen af citrusfrugterne, og skær dem i fileter uden hinder. Vend citrusfileterne i den kolde sirup.
Smelt honning på en pande. Rist mandelflager i honningen, til de er gyldne. Afkøl dem.
Fordel citrusfrugter og -sirup oven på yoghurten i portionsglas. Drys med honningristede mandelflager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk