Græsk torsk med ovnkartofler og tzatziki

8. november 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Giv aftenens torskeret en græsk overhaling med oliven og feta, der karamelliseres let i ovnen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Fordel kartoffelbådene på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olivenolie, oregano og salt.
Bag kartoflerne i ovnen i 40 minutter.
Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber i en skål. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.
Stil skålen på køl indtil servering.
Læg torskefileterne i et ovnfast fad. Dræn butterbeans fra dåsen, og skyl dem i en sigte. Fordel dem i fadet rundt om torsken. Dryp olivenolie over.
Skyl og hak persille, og drys det over fadet. Riv citronskal fint over fadet, og pres herefter citronsaften over fadet. Krydr med salt og peber, og smuldr fetaosten over.
Bag fadet i ovnen i 15 minutter samtidig med kartoflerne, til torsken er gennemstegt.
Fordel grønne oliven over fadet, og servér med ovnkartofler, tzatziki og skyllet rucola.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar