Græsk tærte med spinat og feta
26. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Spanakopita er grækernes svar på en spinattærte. Spar endelig ikke på hverken feta eller parmesan! Brug enten fillodej eller butterdej til tærtebunden.
Ingredienser
Udstyr
en rund bageform, 30 cm i diameter
Sådan gør du
Skyl spinaten grundigt, og tør den. Pil hvidløg, knus det, og steg det i olie på en pande. Tilsæt spinat og grofthakket dild, og lad det stege med, til spinaten falder sammen. Hæld spinatblandingen i en skål, og smag til med revet muskatnød, salt og peber. Afkøl.
Forvarm ovnen til 200°. Læg 2 plader fillodej oven på hinanden, og fordel lidt af spinatfyldet på.
Smør bageformen med olie. Fold fillodejen om spinaten i en åben, harmonikalignende rulle, og læg den langs siden af bageformen. Gentag processen med resten af fillodejen og spinatblandingen, så du efterhånden former en tætpakket spiral i bageformen.
Hak eller riv feta og parmesan groft. Pisk æg og fløde sammen, og bland feta og parmesan i massen. Hæld æggemassen over fillodejsspiralen.
Bag spinattærten i ovnen i 40-50 minutter, til den er flot gylden. Lad tærten hvile på bordet i 5-10 minutter inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk