Græsk tærte med spinat og feta

Spanakopita er grækernes svar på en spinattærte. Spar endelig ikke på hverken feta eller parmesan! Brug enten fillodej eller butterdej til tærtebunden.

Ingredienser

Udstyr

en rund bageform, 30 cm i diameter

Sådan gør du

Skyl spinaten grundigt, og tør den. Pil hvidløg, knus det, og steg det i olie på en pande. Tilsæt spinat og grofthakket dild, og lad det stege med, til spinaten falder sammen. Hæld spinatblandingen i en skål, og smag til med revet muskatnød, salt og peber. Afkøl.
Forvarm ovnen til 200°. Læg 2 plader fillodej oven på hinanden, og fordel lidt af spinatfyldet på.
Smør bageformen med olie. Fold fillodejen om spinaten i en åben, harmonikalignende rulle, og læg den langs siden af bageformen. Gentag processen med resten af fillodejen og spinatblandingen, så du efterhånden former en tætpakket spiral i bageformen.
Hak eller riv feta og parmesan groft. Pisk æg og fløde sammen, og bland feta og parmesan i massen. Hæld æggemassen over fillodejsspiralen.
Bag spinattærten i ovnen i 40-50 minutter, til den er flot gylden. Lad tærten hvile på bordet i 5-10 minutter inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
26. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar