Græsk salat

11. april 2021 af .

Foto: Nina Malling

Grækenland er kendt for cremet feta, smagfulde oliven, solmodne tomater og meget andet godt, der gør sig eminent i en salat. Hver en mundfuld af denne herlige salat smager af græske minder.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens peberfrugten, og skær den i tynde ringe. Skyl og skær agurken i skiver på skrå.
Skyl og skær bøftomaterne i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe.
Anret det hele på et fad, og pynt med oliven og feta brækket i stykker.
Kværn salt og peber over, og dryp med olivenolie.
Servér som tilbehør til f.eks. kyllingespyd, græsk farsbrød eller kylling.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste græske salat

Oliven, feta, tomater, agurk, peberfrugt og løg. Det er alt sammen ingredienser, der utroligt nemme at finde i supermarkederne. Du kan derfor nemt bikse en original græsk salat sammen.

De store mørke kalamata-oliven er helt klart at foretrække, hvis din salat skal være ekstra lækker. Netop de oliven er opkaldt efter byen Kalamata i Grækenland. Kan du ikke finde dem, eller vil du spare lidt på madbudgettet, kan du dog sagtens bruge almindelige sorte oliven.

Brug også gerne ægte græsk feta og ikke salattern. Den hvide græske ost af fåremælk har nemlig den helt rigtige smag og konsistens, som tager din salat til næste niveau.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar