Græsk salat

Grækenland er kendt for cremet feta, smagfulde oliven, solmodne tomater og meget andet godt, der gør sig eminent i en salat. Hver en mundfuld af denne herlige salat smager af græske minder.

Græsk salat
0-30 min.

(8)

February 7, 2022 af Emma MartinyFoto: Nina Malling

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Græsk salat – sådan laver du den bedste version af den græske klassiker

Har du været i Grækenland, har du garanteret smagt den klassiske sprøde salat fyldt med smag og vitaminer. Heldigvis kan du sagtens sætte gaflen og tænderne i en græsk salat, selvom du ikke sidder på en taverna i sydens sol. Salaten er nemlig lynhurtig at bikse sammen, for grøntsagerne skal skæres groft, og ingredienserne er nemme at finde i supermarkedet – men det gør bestemt ikke salaten mindre god!

Hvilke ingredienser er der i en græsk salat?

En ægte græsk salat består af oliven, feta, tomat, agurk og løg. Du kan også tilføje rød eller grøn peberfrugt – og selvfølgelig masser af salt, friskkværnet peber og en god olivenolie.

Skal den græske salat være ægte og autentisk, bør du gå efter de store, mørke Kalamata-oliven, der er opkaldt efter byen Kalamata i Grækenland. De har en kraftig, intens smag, men er også i den dyre ende. Kan du ikke finde dem, eller vil du spare lidt på madbudgettet, kan du sagtens bruge almindelige sorte oliven. Bruger du Kalamata-oliven, så husk at halvere dem og fjerne stenen, inden du blander dem i salaten.

Brug også gerne ægte græsk feta og ikke salattern. Den hvide græske ost af fåremælk har nemlig den helt rigtige smag og konsistens, som tager din salat til næste niveau. Du finder den ofte i en kvadratisk, flad indpakning sammen med ostene i køledisken.

Kan du få fat i store, solmodne bøftomater, er de at foretrække, da de sammen med de gode oliven og den smagfulde feta tager den græske salat til nye højder. Du kan også gå efter blommetomater, der ligeledes er fyldt med sødme og sprødhed. 

Hvilket tilbehør kan jeg servere til græsk salat?

Man kan næsten ikke sige græsk salat uden at sige tzatziki. Den lækre dip er heldigvis også nem at røre sammen selv, og du finder vores bedste tzatziki-opskrift lige her.

Vil du lave en helt enkelt dressing, kan du røre olivenolie, salt, friskkværnet peber og citronskal sammen og dryppe det over salaten inden servering. Du kan også tilføje en smule tørret oregano.

Skal du servere kød til græsk salat, er der masser af græske specialiteter at vælge imellem. Du kan for eksempel prøve gyros-kyllingespyd, souvlaki eller græske lammefrikadeller.


Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'