Græsk ris med citron og persille
22. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Ris er et klassisk tilbehør i mange lande. Men det bliver tit serveret på helt forskellige måder. Tager du til Grækenland, er der stor mulighed for, at du får serveret ris sammen med masser af citron og persille.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg risene i en skål med vand i 15 minutter. Skyl risene.
Pil og hak løg fint. Steg løg og pasta i en gryde med olie i 2 minutter.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Pres citronsaften i gryden med løg.
Hæld ris, salt og grøntsagsbouillon i gryden, og lad indholdet simre under låg i 12 minutter. Sluk varmen, og lad risen trække under låg i 10 minutter.
Skyl persillen, og hak den fint. Vend risene med persille, citronskal og dild. Servér dem gerne til kødspyd eller kylling.
Tip!
Kan du ikke finde puntalettepasta, som er pasta formet som små riskorn, kan du sagtens springe pasta i retten over. Den smager stadigvæk skønt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk