Græsk pastasalat med oksefrikadeller
7. juni 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Man kan smage Grækenland i både frikadeller og pastasalat, der er fyldt med klassiske græske krydderier og råvarer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg oksekødet i en skål. Pil og pres hvidløg. Rør oksekødet med hvidløg, tørrede krydderier, salt og peber. Stil farsen på køl i 30 minutter.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og lad den køle en smule af.
Pres saften af citronen. Rør olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen, og vend det i pastaen. Skyl agurken, og skær den i skrå skiver. Fjern kernerne fra peberfrugterne, skyl dem, og skær dem i skiver. Dræn oliven og artiskokhjerter fra glasset.
Bland det hele i en stor skål. Smuldr feta over salaten, og pynt med frisk oregano.
Form små frikadeller af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Servér frikadellerne med pastasalaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækker opskrift på græsk farsbrød eller græske frikadeller