Græsk oksekødstærte
11. april 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Den sprøde tærtebund er fyldt med en krydret kødsauce, der er inspireret af smagene fra det græske køkken. Spis tærten varm eller kold, og servér f.eks. en tomatsalat til.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de to slags mel og salt. Smuldr smør i blandingen, og saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den fast i en tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
Brun oksekød i olie på en pande med høje kanter eller i en gryde. Tag kødet op, og sautér grofthakkede løg, til de er klare.
Læg kødet tilbage på panden sammen med presset hvidløg, peber, sukker, oregano, timian og tynde peberfrugtebjælker. Rist i et par minutter.
Hæld flåede tomater og tomatpuré i, og lad det simre 10-15 minutter.
Pisk æg, mælk og hytteost sammen. Læg kødsaucen på den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over, og fordel oliven og plukket feta i toppen af tærten.
Bag tærten i 30-40 minutter, til æggemassen har sat sig. Servér evt. tærten med en simpel tomatsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk