Græsk kyllingefad med oliven, feta og mandler

28. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Når både kød og grøntsager samles og steges i det samme fad, får du en lækker middagsret med masser af saft og kraft.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør olie, citronsaft, dijonsennep og presset hvidløg sammen i en skål. Tilsæt oregano, timian, salt og peber, og rør marinaden sammen.
Læg kyllingelårene i en skål, tilsæt ⅔ af marinaden, og massér det godt sammen. Lad kyllingen marinere i 15 minutter.
Tænd ovnen på 210°. Skyl squash og peberfrugt, og skær dem i mundrette stykker. Pil rødløgene, og skær dem i både. Skyl tomaterne.
Vend alle grøntsagerne sammen med resten af marinaden, og fordel dem i en bradepande. Læg de marinerede kyllingelår ned mellem grøntsagerne i bradepanden, og tilbered retten i ovnen i ca. 40 minutter.
Tag bradepanden ud af ovnen. Fordel udstenede oliven, smuldret feta og mandelflager oven på kylling og grøntsager, og sæt bradepanden tilbage i ovnen i ca. 5 minutter, til kyllingen er gennemtilberedt, og grøntsagerne er møre.
Tag bradepanden ud af ovnen. Skyl persillen, og hak den groft. Drys persille over retten. Servér retten med græske fladbrød.

Tip!

Har du godt med tid, kan du lægge kyllingen i marinaden aftenen før. Så får retten endnu mere smag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar