Græsk kyllingefad med oliven, feta og mandler
28. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Når både kød og grøntsager samles og steges i det samme fad, får du en lækker middagsret med masser af saft og kraft.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør olie, citronsaft, dijonsennep og presset hvidløg sammen i en skål. Tilsæt oregano, timian, salt og peber, og rør marinaden sammen.
Læg kyllingelårene i en skål, tilsæt ⅔ af marinaden, og massér det godt sammen. Lad kyllingen marinere i 15 minutter.
Tænd ovnen på 210°. Skyl squash og peberfrugt, og skær dem i mundrette stykker. Pil rødløgene, og skær dem i både. Skyl tomaterne.
Vend alle grøntsagerne sammen med resten af marinaden, og fordel dem i en bradepande. Læg de marinerede kyllingelår ned mellem grøntsagerne i bradepanden, og tilbered retten i ovnen i ca. 40 minutter.
Tag bradepanden ud af ovnen. Fordel udstenede oliven, smuldret feta og mandelflager oven på kylling og grøntsager, og sæt bradepanden tilbage i ovnen i ca. 5 minutter, til kyllingen er gennemtilberedt, og grøntsagerne er møre.
Tag bradepanden ud af ovnen. Skyl persillen, og hak den groft. Drys persille over retten. Servér retten med græske fladbrød.
Tip!
Har du godt med tid, kan du lægge kyllingen i marinaden aftenen før. Så får retten endnu mere smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk