Græsk kartoffelsalat med tun, oliven og sprøde hvedeflager

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Salaten mætter rigtig godt og længe, da tun er rig på proteiner. Vælg tun fra dåse af god kvalitet – det betaler sig altid.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Skær brødet i tynde skiver, læg dem på en bageplade med bagepapir, dryp med olie, og drys med salt. Bag brødskiverne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem afkøle en smule. Skær dem i tykke skiver.
Afdryp tunen. Skræl agurken, og skær den i skiver. Skær tomaterne i tynde både, og kasser lidt af væden, hvis de er meget saftige. Pil rødløget, og skær det i meget tynde ringe.
Anret kartoflerne på et fad med tun, oliven, agurk, tomater og rødløg.
Skyl persille. Hak mynte og persille groft, og vend det i salaten sammen med olivenolie og balsamico. Krydr med salt og peber, og smuldr feta over salaten. Servér med sprøde hvedeflager.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar