Græsk farsbrød med tomatsalat og tzatziki

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Lammekød, oliven, feta og tzatziki får dette farsbrød til at dufte og smage som på en ægte græske taverna.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 190º. Pil og hak rødløg fint, og hak oregano groft. Rør det sammen med lammekødet, og krydr med salt og peber. Rør æg i.
Skær feta i mindre stykker, og vend det forsigtigt i farsen, uden at det smuldrer for meget.
Bred butterdejen ud, og fordel farsen på midten som et aflangt brød, så der er et par centimeter dej fri hele vejen rundt. Pensl kanterne med sammenpisket æggeblomme, og pak dejen op omkring farsen til et lukket farsbrød.
Læg farsbrødet med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl overfladen med resten af æggeblommen. Bag farsbrødet i ovnen i 1 time.
Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern. Pres væden ud af den revne agurk med hænderne. Rør yoghurt sammen med presset hvidløg, salt og peber. Vend agurk i, og lad tzatzikien trække på køl indtil servering.
Skyl og halvér tomaterne. Skyl agurken, og skær den i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Bland tomater, agurk, løg, oliven og smuldret feta sammen i en skål.
Rør olie, eddike, honning, sennep og tørret oregano sammen, krydr med salt og peber, og vend dressingen i tomatsalaten.

Tip!

Brug hakket oksekød i farsbrødet, hvis du ikke er så vild med lam, eller hvis hakket lammekød er svært at få fat i.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar