Græsk butternut-salat med gyros-kylling

Gyros er en græsk krydderiblanding, der passer perfekt til fjerkræ. Servér den saftige kylling med en knasende græskarsalat.

Ingredienser

Sådan gør du

Lad kyllingen stå på køkkenbordet i mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 180° varmluft.
Gnid kyllingen med olie, gyroskrydderi, salt og peber, og læg den på en ovnrist med brystet opad og med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.
Skær skrællen af butternutsquashen. Halvér den, og fjern kernerne med en ske. Skær butternutsquashkødet i mundrette tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene med olie, og krydr med salt og peber.
Bag dem i ovnen i 30 minutter sammen med kyllingen, til de er møre og gyldne.
Læg ternene i en skål, og pres citronsaft over. Skyl og hak persille groft. Vend oliven, smuldret feta og persille sammen med butternutsquashen. Servér som tilbehør til gyros-kyllingen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
12. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar