Græsk butternut-salat med gyros-kylling
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Gyros er en græsk krydderiblanding, der passer perfekt til fjerkræ. Servér den saftige kylling med en knasende græskarsalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Lad kyllingen stå på køkkenbordet i mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 180° varmluft.
Gnid kyllingen med olie, gyroskrydderi, salt og peber, og læg den på en ovnrist med brystet opad og med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.
Skær skrællen af butternutsquashen. Halvér den, og fjern kernerne med en ske. Skær butternutsquashkødet i mundrette tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene med olie, og krydr med salt og peber.
Bag dem i ovnen i 30 minutter sammen med kyllingen, til de er møre og gyldne.
Læg ternene i en skål, og pres citronsaft over. Skyl og hak persille groft. Vend oliven, smuldret feta og persille sammen med butternutsquashen. Servér som tilbehør til gyros-kyllingen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk