Græsk bønnefad med tzatziki
28. maj 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
På græsk hedder retten gigantes plaki, og det dækker over en nem og lækker ovnret med bønner og krydret tomatsauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber i en skål. Pres den sidste væde af agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten. Stil skålen på køl indtil servering.
Tænd ovnen på 200°. Pil og hak løget fint, og steg det i olivenolie i en gryde. Pil og pres hvidløg, og lad det stege med i gryden. Tilsæt oregano, kanel, chilipulver, salt og peber, og vend rundt. Tilsæt herefter hakkede tomater, tomatpuré og rørsukker, og bring saucen i kog.
Dræn butterbeans fra dåsen, skyl dem i en sigte, og vend dem i gryden. Fordel bønner og tomatsauce i et ovnfast fad, og smuldr feta ovenpå. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til overfladen er let gylden.
Drys med bredbladet persille inden servering, og servér med oliven, brød og tzatziki.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på tzatziki