Gourmet-hotdogs med hjemmelavet tilbehør
21. marts 2021
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Hotdogs med hjemmelavet tilbehør løfter den klassiske favorit til nye højder.
Bemærk
Kogetid, tomatchutney: 2 timer. Trækketid, agurker: 1-2 dage.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl agurkerne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et rent sylteglas. Kog de øvrige ingredienser sammen i en gryde, til sukker og salt er opløst. Afkøl lagen helt, og hæld den derefter over agurkerne. Luk glasset til, og stil agurkerne på køl i nogle dage.
Skyl tomaterne, skær dem i kvarte, og fjern kernerne. Pil og hak løg og hvidløg groft. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker.
Steg løg og hvidløg let i olie i en gryde. Kom alle de øvrige ingredienser i chutneyen, og rør godt rundt. Bring chutneyen i kog, og lad den simre under låg ved svag varme i ca. 2 timer.
Pil rødløgene, skær dem i tynde både, og læg dem i et rent sylteglas. Kog de øvrige ingredienser sammen i en gryde, til sukker og salt er opløst. Afkøl lagen helt, og hæld den over rødløgene. Luk glasset til.
Pil løgene, skær dem i tykke skiver, og del dem i ringe. Bland mel, salt og bagepulver sammen i en skål. Varm fritureolien op i en gryde.
Vend løgringene i melet, så i sammenpiskede æg, og til sidst igen i melet. Steg dem sprøde i olien. Afdryp på fedtsugende papir.
Steg pølserne på grillen, og lun brødene. Servér hotdogs med tomatchutney, saltede agurker og 2 slags løg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du de bedste hotdogs
Køber du pølser af god kvalitet, er du allerede kommet et godt stykke på vejen mod hotdogs i luksusklasse. Derudover skal du bruge luftige og lækre pølsebrød. Du kan bage dem selv eller købe dem hos en bager, hvis de skal være lidt ekstra gode.
Fyldet er også essentielt i en god hotdog. Du kan lave det selv som i opskriften her eller blot købe det færdiglavet. Laver du tomatchutney, syltede agurker og rødløg samt ristede løg efter opskriften her på siden, lover vi dig, at du ikke bliver skuffet!
Se også: Opskrift på klassisk hjemmelavet remoulade