Gooseberry fool med stikkelsbær og hyldeblomst
27. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Den sød-syrlige, traditionelle engelske dessert er her tilsat et hint af frisk hyldeblomstsmag. Spis cremen som den er, eller top med knasende, knuste kiks.
Ingredienser
Sådan gør du
Vend de frosne stikkelsbær med sukker i en gryde. Lad det trække i 5 minutter.
Hæld hyldeblomstsaft ved, og kog blandingen op under låg. Skru ned, og lad det simre ved middel varme i 15 minutter, til konsistensen er grødet.
Hæld blandingen igennem en sigte, så overskydende væskes sigtes fra. Lad bærmassen afkøle helt.
Pisk fløden til skum, og vend den med stikkelsbærpuréen.
Fordel flødeskumscremen i 4 serveringsglas.
Knus kiksene let, og drys dem over desserten. Pynt evt. med et par hele let optøede stikkelsbær.
Tip!
Frosne bær er mindst lige så sunde som de friske, du kan købe i butikkerne. De er nemlig plukket og nedfrosset, imens de er allerbedst og struttende af vitaminer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk