Gong bao-kylling med grøntsager
14. juni 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En klassiker i Sichuan-køkkenet, som er den kulinariske retning i Kina, der indeholder allermest smag – og chili! Her får du en version, der er tilpasset danske smagsløg, så de fleste kan være med.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrysterne i tern. Skyl forårsløg, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Skyl peberfrugt, squash og broccoli, og skær det i mundrette skiver.
Brun kyllingeternene i sesamolie i en gryde eller wok. Tilsæt forårløg, gulerødder, peberfrugt, squash og broccoli, og lad det stege med i 3-4 minutter.
Tilsæt fintrevet ingefær, finthakket hvidløg og chili i tynde skiver, og steg videre i endnu 2 minutter.
Rør majsstivelsen i. Bland bouillon, soja, eddike og farin sammen, og hæld det i gryden. Lad retten simre i 8-10 minutter, til saucen er tyknet.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Servér retten med ris, peanuts og forårsløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækre bao med fyld