Gomadressing

Gomadressing er baseret på ristede sesamfrø, og smagen er blød og rund. Den smager godt sammen med grillspyd eller oven på en salat. Brug evt. lidt mindre chili for en børnevenlig grøntsagsdip.

Gomadressing
0-30 min.

(9)

February 11, 2022 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

dl

Sådan gør du

Tip!

Når frøeene ristes før brug, bliver deres smag fremhævet. Det gælder også, når du bruger nødder eller mandler i madlavningen. Dressingen kan også laves med færdigkøbt tahinpasta som base i stedet for sesamfrø.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Goma dressing – japansk sesamdressing 

Goma betyder sesam på japansk, og det er netop, hvad den asiatiskinspireret dressing er baseret på. Den cremede dressing, der er rig på umamismag, består nemlig af ristede sesamfrø, der blendes med hvidløg, chili, soya, citron og honning eller sukker. Konsistensen er dejlig cremet, og smagen er både sød, salt og syrlig.

Goma dressing er skøn at hælde over nudler, salater og poké bowls. Men prøv også at servere den som dip til grøntsagsstave, friske forårsruller og sushi. Selv de mindste vil elske det!

Man kan efterhånden købe færdiglavet goma dressing i de fleste store supermarkeder, men det er supernemt at lave derhjemme – og meget billigere. Dressingen kan holde sig på køl i en tætsluttende beholder i 1-2 uger.  

Gode tips til opskriften

  • Dressingen kan også laves med færdigkøbt tahinpasta som base i stedet for sesamfrø.
  • Du kan forstærke sesamsmagen yderligere ved at skifte en smule af den neutrale olie ud med sesamolie (ca. 1 spsk.). 
  • Du kan justere mængden af chili efter smag og behag. Brug evt. lidt mindre chili for en børnevenlig version.
  • Goma dressingen kan fryses. 

Fyld en skål med laks og sprøde grøntsager, og bind retten sammen med den lækre goma dressing. Se opskriften på laksebowl

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'