Gomadressing

11. februar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Gomadressing er baseret på ristede sesamfrø, og smagen er blød og rund. Den smager godt sammen med grillspyd eller oven på en salat. Brug evt. lidt mindre chili for en børnevenlig grøntsagsdip.

Ingredienser

Sådan gør du

Rist sesamfrø på en tør, varm pande i ca. 5 minutter, til de begynder poppe og dufte af popcorn, men ikke bliver sorte.
Pil og halvér hvidløg. Skyl chili, kassér kernerne, og skær resten i mindre stykker.
Kør sesamfrø i en minihakker eller en foodprocessor. Først bliver det til fint mel, siden til en glat pasta.
Tilsæt hvidløg, chili, soja, honning og olie, og kør, til konsistensen er glat. Hæld det i en skål.
Pres citronen, og hæld vand og citronsaft i skålen lidt ad gangen under omrøring, indtil saucen er tyk og cremet, men ikke alt for fast. Smag til med salt og evt. lidt revet citronskal.

Tip!

Når frøeene ristes før brug, bliver deres smag fremhævet. Det gælder også, når du bruger nødder eller mandler i madlavningen.
Dressingen kan også laves med færdigkøbt tahinpasta som base i stedet for sesamfrø.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Goma dressing – japansk sesamdressing 

Goma betyder sesam på japansk, og det er netop, hvad den asiatiskinspireret dressing er baseret på. Den cremede dressing, der er rig på umamismag, består nemlig af ristede sesamfrø, der blendes med hvidløg, chili, soya, citron og honning eller sukker. Konsistensen er dejlig cremet, og smagen er både sød, salt og syrlig.

Goma dressing er skøn at hælde over nudler, salater og poké bowls. Men prøv også at servere den som dip til grøntsagsstave, friske forårsruller og sushi. Selv de mindste vil elske det!

Man kan efterhånden købe færdiglavet goma dressing i de fleste store supermarkeder, men det er supernemt at lave derhjemme – og meget billigere. Dressingen kan holde sig på køl i en tætsluttende beholder i 1-2 uger.  

Gode tips til opskriften

  • Dressingen kan også laves med færdigkøbt tahinpasta som base i stedet for sesamfrø.
  • Du kan forstærke sesamsmagen yderligere ved at skifte en smule af den neutrale olie ud med sesamolie (ca. 1 spsk.). 
  • Du kan justere mængden af chili efter smag og behag. Brug evt. lidt mindre chili for en børnevenlig version.
  • Goma dressingen kan fryses. 

Fyld en skål med laks og sprøde grøntsager, og bind retten sammen med den lækre goma dressing. Se opskriften på laksebowl

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar