Gomadressing
Gomadressing er baseret på ristede sesamfrø, og smagen er blød og rund. Den smager godt sammen med grillspyd eller oven på en salat. Brug evt. lidt mindre chili for en børnevenlig grøntsagsdip.
(9)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Goma dressing – japansk sesamdressing
Goma betyder sesam på japansk, og det er netop, hvad den asiatiskinspireret dressing er baseret på. Den cremede dressing, der er rig på umamismag, består nemlig af ristede sesamfrø, der blendes med hvidløg, chili, soya, citron og honning eller sukker. Konsistensen er dejlig cremet, og smagen er både sød, salt og syrlig.
Goma dressing er skøn at hælde over nudler, salater og poké bowls. Men prøv også at servere den som dip til grøntsagsstave, friske forårsruller og sushi. Selv de mindste vil elske det!
Man kan efterhånden købe færdiglavet goma dressing i de fleste store supermarkeder, men det er supernemt at lave derhjemme – og meget billigere. Dressingen kan holde sig på køl i en tætsluttende beholder i 1-2 uger.
Gode tips til opskriften
- Dressingen kan også laves med færdigkøbt tahinpasta som base i stedet for sesamfrø.
- Du kan forstærke sesamsmagen yderligere ved at skifte en smule af den neutrale olie ud med sesamolie (ca. 1 spsk.).
- Du kan justere mængden af chili efter smag og behag. Brug evt. lidt mindre chili for en børnevenlig version.
- Goma dressingen kan fryses.
Fyld en skål med laks og sprøde grøntsager, og bind retten sammen med den lækre goma dressing. Se opskriften på laksebowl
Powered by Froala Editor