Gomadressing

25. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Gomadressing er baseret på ristede sesamfrø, og smagen er blød og rund. Den smager godt sammen med grillspyd eller oven på en salat. Brug evt. lidt mindre chili for en børnevenlig grøntsagsdip.

Ingredienser

Sådan gør du

Rist sesamfrø på en tør, varm pande i ca. 5 minutter, til de begynder poppe og dufte af popcorn, men ikke bliver sorte.
Pil og halvér hvidløg. Skyl chili, kassér kernerne, og skær resten i mindre stykker.
Kør sesamfrø i en minihakker eller en foodprocessor. Først bliver det til fint mel, siden til en glat pasta.
Tilsæt hvidløg, chili, soja, honning og olie, og kør, til konsistensen er glat. Hæld det i en skål.
Pres citronen, og hæld vand og citronsaft i skålen lidt ad gangen under omrøring, indtil saucen er tyk og cremet, men ikke alt for fast. Smag til med salt og evt. lidt revet citronskal.

Tip!

Når frøeene ristes før brug, bliver deres smag fremhævet. Det gælder også, når du bruger nødder eller mandler i madlavningen.
Dressingen kan også laves med færdigkøbt tahinpasta som base i stedet for sesamfrø.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar