Gnocco fritto

25. november 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

De små sprøde brød er perfekte til tapas – eller aperitivo, som det hedder på italiensk.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i lunt vand i en skål. Smuldr smørret i ¼ af melet i en anden skål, og rør det i gærblandingen sammen med salt.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
Rør resten af melet i, og ælt dejen godt igennem. Rul dejen tyndt ud på bordet med en kagerulle, og skær eller udstik den i mundrette firkanter eller trekanter. Brug evt. en klejnespore.
Varm en gryde med olivenolie op, til det syder omkring en tandstik. Steg brødene et par stykker ad gangen i den varme olie, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Servér dem lune med f.eks. lufttørret skinke, oliven og et par blade frisk basilikum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar