Gnocco fritto
25. november 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
De små sprøde brød er perfekte til tapas – eller aperitivo, som det hedder på italiensk.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i lunt vand i en skål. Smuldr smørret i ¼ af melet i en anden skål, og rør det i gærblandingen sammen med salt.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
Rør resten af melet i, og ælt dejen godt igennem. Rul dejen tyndt ud på bordet med en kagerulle, og skær eller udstik den i mundrette firkanter eller trekanter. Brug evt. en klejnespore.
Varm en gryde med olivenolie op, til det syder omkring en tandstik. Steg brødene et par stykker ad gangen i den varme olie, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Servér dem lune med f.eks. lufttørret skinke, oliven og et par blade frisk basilikum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk